Skocz do zawartości

Zbiórka na Forum

Każda wpłata będzie dla nas bardzo cenna, ponieważ przyczyni się do rozwoju Forum, oraz odciąży nas po części finansowo.

Czytaj Całość
Hotnews

Redakcja FragArena.pl

Znajdziesz tutaj interesujące treści dotyczące naszej społeczności, które dodawane są codziennie abyś mógł/mogła każdego dnia przeczytać coś ciekawego.

Czytaj całość
Hotnews

Głosuj na nasze serwery

Za głosowanie na nasze serwery otrzymasz dodatkowe punkty reputacji!

Czytaj całość
Hotnews

Gry i Zabawy

Gry i Zabawy Zapraszamy.

Czytaj całość

forest cd. [ODWOŁANIE]

logout

Rekomendowane odpowiedzi

Nick podczas gry: forest ranger
IP/SteamID: STEAM_0:0:9222712
Typ serwera: DD2
Nick admina od, którego dostałeś/aś bana: @ PANDA
Data, godzina otrzymania bana:  przed chwilą
Wyjaśnienie:  Gram i nagle ban za aktywnego bana, przejrzałem sobie bansa i innego bana na mój sid tam nie ma, tym bardziej aktywnego...
Wydruk z konsoli:  
[AMXBans] =============================================== 
[AMXBans] Jestes zbanowany na tym serwerze! 
[AMXBans] Jestes zbanowany Permanentnie. 
[AMXBans] Zbanowany Nick : forest ranger 
[AMXBans] Powod : ' AB ' 
[AMXBans] Mozesz wyjasnic sprawe swojego bana na @ www.fragarena.pl 
[AMXBans] Twoj SteamID : ' STEAM_0 : 0 : 9222712 ' 
[AMXBans] Twoje IP : ' xxx ' 
[AMXBans] =============================================== 

Ponawiam temat.

Mój temat oraz @ Kolorowaazostał zamknięty bez konkretnych wyjaśnień.

Zacznę od początku Kolorowa za swoje słowa napisane na czacie w gierce otrzymała gaga. Tutaj temat powinien być zamknięty, otrzymała blokadę na udzielanie się na czacie więc już więcej nic nie dopisała.
Ja wychodząc z serwera na odchodne napisałem niemiło w kierunku Pandy i wyszedłem. Później grając otrzymaliśmy razem bana za Aktywnego Bana, którego nie ma nigdzie w bansie na nasze sidy, oraz ip. @ PANDAnapisałeś, że nasze IP się zmieniło, ale na te IP, które pokazałeś również w bansie nie ma banów, więc nie mieliśmy prawa wiedzieć o banie i o tym, że wchodzimy na aktywnym.
Również nie poznaliśmy czasówek naszych banów, czy było to tydzień, czy też ban permanentny. Regulamin nic nie mówi o tym, że za takie coś jest perm. Ja swojego bana rozumiem, ale bana dla@ Kolorowaaw ogóle nie mogę pojąć. Skoro dostała gaga, nie była już w stanie nic napisać i nic więcej już nie zrobiła poza wyjściem z serwera to za co dostała również bana, za to co ja napisałem wychodząc? 

Na obecną chwilę wiem tyle, że dostałem perma za wejście na aktywnym, ale nie wiem jaki był poprzedni ban. Nie mogliśmy wiedzieć o banach dla nas, również nie potraficie nam pokazać poprzednich banów. Także te nasze wejście na aktywnym bez okazania dowodów(banów, które otrzymaliśmy poprzednio) jest amatorskie. Regulamin nic nie mówi o tym, że za napisanie czegoś takiego jest perm. Proszę ponownie rozpatrzyć nasze odwołania. 

image.thumb.png.5689d91bde2b3463b1d5d4f741b4e084.png

Dodam screenshota z rozmowy z @ Torcik
''pisząc na serwie i uciekając dostaliscie bana za kulture'', otóż nie. Moja dziewczyna dostała już karę za swoje napisanie na czacie otrzymując gaga więc nic nie dopisała i nigdzie nie uciekała, a to że @ PANDAzabolało to co napisałem, więc postanowił zbanować również moją dziewczynę. Dupka musiała zaboleć, nieodpowiedni człowiek ma rangę skoro banuje kogoś innego, żeby innej osobie dowalić. :) Później wmawia, że ktoś wszedł na aktywnym bo osobom grającym na steamie nadał bana na IP, gdzie taki ban po prostu nie działa. Również tych twoich banów dla nigdzie nie można znaleźć.. więc to takie wmawianie ''dostaliście bana, ale wam nie pokażemy''.

Od Ciebie Torcik liczyłem na to, że pokażesz kto ma tu władzę i weźmiesz jakiś większy udział w tej sprawie. Jak widać z góry bierzesz stronę osoby z rangą, która zbanowała drugą osobę za moje czyny, która już wcześniej za swoje dostała karę. Dodatkowo nie chce okazać poprzednich banów - za które nam dał permy jak nas spotkał za ''ab''. Nadaje nam bany za ''ab'', gdzie dał niedziałające bany, bo nie potrafił nadać na SID gdy nas nie ma na serwerze. Takie trochę wykorzystywanie swoich uprawnień. Tak samo jak powody jego banów, które pokazują jakim jest amatorem.

2.2 Obrażanie gracza/admina, prowokowanie oraz wszczynanie kłótni --> [Ban od 30 minut do 2 tygodni]

Jeżeli owe bany były przyznane wg. tego punktu regulaminowego to prosiłbym o nadanie ich poprawnie, bo skoro Panda nadałeś nam bany, których w ogóle nigdzie nie ma i jak sam napisałeś zbanowałes steama na IP, gdzie steamów banuje się na sid'a. Bo nie mieliśmy nawet możliwości, aby o tych banach wiedzieć. Jeżeli natomiast dałeś nam po permie to przeczytaj swój regulamin i się do niego stosuj. Mimo tego, że kolorowa i tak nie powinna tego bana dostać. Ewidentnie chciałeś zaszkodzić mojej osobie. :)

To tyle. 

odnośniki to poprzednich tematów

forest [zbanowany]
kolorowa [zbanowana]

ban ip przyznany perm na szybko, nie zmienia to faktu że za kulturę ban do 2tyg, minął może tydzień gdzie obojga was ani raz nie było, po czym wbijacie oboję na zmienionym ip, a co grozi za omijanie bana? perm, więc wychodzi jak wychodzi, nic więcej do wyjaśniania nie ma, dupka boli tego kto męczy torcika ciągle na steam

+ jak taki jesteś douczony to dostałeś logi z komend adminów gdzie jest wpisany czas bana, i nie pouczaj bo widać się nic nie znasz na banach addban które idą na ftp serwera, a nie na bansa

Edytowane przez PANDA

Po pierwsze nie mam wpływu, że moje IP samo się zmienia.
Moja dziewczyna zmieniła miasto bo wróciła do domu, inny internet - stąd inne IP.

Druga sprawa niepoprawny ban skoro nadałeś nam permy więc proszę o zmianę na okres 2 tygodni, biorąc pod uwagę że już trochę tego czasu upłynęło.

Trzecia sprawa nigdzie tych banów nie było, więc nie mieliśmy możliwości o tym wiedzieć. 

I taka informacja dla Ciebie, jeżeli nadasz bana na IP graczowi steam to i tak będzie mógł wejść bo steam omija IP, graczom steam nadaje się na SID, żeby ich zbanować, na nsów by to podziałało. Więc jedynie wina leży po twojej stronie że mogliśmy wejść na aktywnym.

Edytowane przez logout

pouczać mnie nie musisz, dziewczyna zmieniła ip to może uruchom geolokalizacje i wyjaśnij czemu oba ip są przypisane pod łódź jak zmieniła miasto, ciebie rozumiem nie zmienił się cały adres, ale u niej tak

Edytowane przez PANDA

Tego to nie wiem, oba miasta są koło Łodzi, pewnie lokalizacja należy do dostawcy. Bo w Łodzi nawet nie przebywała.
Druga spawa, to nawet IP by nie musiała zmieniać żeby wejść na serwer, bo jest graczem steam, więc nie wiem po co drążyć.

Jakby ban był w bansie to byłaby możliwość sprawdzenia ilości ''kicków'' prób wejścia na serwer.

• Własciciel
Właściciel

C 04/24/2022 - 22:55:14: T: logout: spierdolony serwer, a panda to pizda

C 04/24/2022 - 22:52:05: CT(dead): Kolorka: sklej pizde
C 04/24/2022 - 22:52:08: CT(dead): Kolorka: pajacu jebany
C 04/24/2022 - 22:52:58: CT: Kolorka: weź dzieciaku sklej morde i nie obrażaj 
C 04/24/2022 - 22:53:06: T: _D3t0x_: a ty sie wyrazaj .
C 04/24/2022 - 22:53:14: T: _D3t0x_: pouczasz a robisz to samo
C 04/24/2022 - 22:53:17: T: _D3t0x_: :kappa:
C 04/24/2022 - 22:53:28: CT: Kolorka: haha nie weź typie, nie bedzie mnie nikt mieszł z błotem
C 04/24/2022 - 22:54:03: T(dead): Bajor aka 'Dum@ Pomorz@: xdd
C 04/24/2022 - 22:54:03: T(dead): Nebesh ;3:

2.2 Obrażanie gracza/admina, prowokowanie oraz wszczynanie kłótni --> [Ban od 30 minut do 2 tygodni]
a ze obraziłeś Admina trochę nie ładnie z twojej strony :)  

Tu się zgodzę z wami troszkę za ostro może to wszystko się potoczyło ale nie pierwszy nie ostatni raz kolorowa wyzywa na serwie  bana edytuje na czas 2 tygodni, dnia 03.05.2022 za kulturę i nie muszę się tłumaczyć.
Właściciel Sieci może zmienić zasady prowadzenia sieci serwerów fragarena.pl w każdym momencie.
Właściciel Sieci ma przywilej do banowania użytkowników bez konieczności informowania administracji czy innych użytkowników z jakiego powodu dany użytkownik otrzymał bana (to czy użytkownik czy administracja otrzyma informacje na ten temat zależy tylko i wyłącznie od Właściciela Sieci).

Tak na marginesie

1.4. Treści publikowane na forum muszą być zgodne z polskim prawem.
1.11. Zakaz publikacji danych osobowych,zdjęć bez zgody H@.
Rozmowy prywatne to prywatne proszę pana.

• Super 1

cT0SxdZ — kopia.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania i polityka prywatności