Skocz do zawartości

Zbiórka na Forum

Każda wpłata będzie dla nas bardzo cenna, ponieważ przyczyni się do rozwoju Forum, oraz odciąży nas po części finansowo.

Czytaj Całość
Hotnews

Redakcja FragArena.pl

Znajdziesz tutaj interesujące treści dotyczące naszej społeczności, które dodawane są codziennie abyś mógł/mogła każdego dnia przeczytać coś ciekawego.

Czytaj całość
Hotnews

Głosuj na nasze serwery

Za głosowanie na nasze serwery otrzymasz dodatkowe punkty reputacji!

Czytaj całość
Hotnews

Gry i Zabawy

Gry i Zabawy Zapraszamy.

Czytaj całość

umbaje bakerba baraka [WARGOD] Odwołanie DD2

logout

Rekomendowane odpowiedzi

Nick podczas gry: umbaje bakerba baraka
IP/SteamID: w wycinku niżej
Typ serwera: DD2
Nick admina od, którego dostałeś/aś bana: Wiśnia
Data, godzina otrzymania bana:  ok.21:40 
Wydruk z konsoli:  
[AMXBans] Jestes zbanowany na tym serwerze! 
[AMXBans] Jestes zbanowany Permanentnie. 
[AMXBans] Zbanowany Nick : umbaje bakerba baraka 
[AMXBans] Powod : ' Game Engine Hook - WARGOD ' 
[AMXBans] Mozesz wyjasnic sprawe swojego bana na @ www.fragarena.pl 
[AMXBans] Twoj SteamID : ' STEAM_0 : 0 : 9222712 ' 
[AMXBans] Twoje IP : ' x ' 

Wyjaśnienie: Dostałem informację o wykonanie wargoda, wyszedł negatywnie co mnie bardzo zdziwiło.
Report: Game Engine Hook
Nie za dużo mi ta informacja podpowiedziała, bo nie jest zbyt jasna, w internecie też nic nie znalazłem na temat takiego opisu po skanowaniu, na oficjalnej stronie wargoda tak samo.
Więc zacząłem się zastanawiać skąd taki wynik, skoro nic nielegalnego w swoich plikach nie miałem. Chwilę, przed otrzymaniem bana, poprosiłem wiśnię, aby zaakceptował mnie na steam, co olał więc piszę teraz tutaj odwołanie.
Zrobiłem ponownie skan, który wyszedł tak samo. Chwilę pomyślałem i jedyną rzeczą jaką miałem to viem_demo_helper, legalny czit, pomocnik admina/ubt, esp i inne ciekawe funkcje, które działają tylko podczas oglądania demek - nie spodziewałem się, że wargod to wykrywa. Wyrzuciłem plik z plików gry, zrobiłem skan i okazało się, że wszystko jest w porządku. 
Skan podczas gry: https://www.wargods.ro/wcd/report.php?id=2436598
Skan po skasowaniu view_demo_helper https://www.wargods.ro/wcd/report.php?id=2436617

Dodam, że view_depo_helper nie jest czitem działającym w gierce. Tylko podczas oglądania demek.
Jednak to tylko słowa, więc wrzucam niżej link do tego pliku - można samemu sobie wgrać i wykonać taki skanik.

https://www94.zippyshare.com/v/EepE8mfD/file.html folder wrzucamy do cstrike. Nie wiem czy są różne wersje, więc wrzucam ten który miałem na kompjuterze.

• Lubię to! 2

Engine Hook zacznijmy od tego że jest to typowy wallhack dlatego ci go wykryło , dodając to że używasz helpera do oglądania demek , będę szczery sam czasem używam i mi jakoś w wargodzie nie pokazuje takowego błędu . Temat do zamknięcia 

• Lubię to! 1

Wolałbym aby ktoś wyżej niż admin, który ma problemy z interpunkcją przeprowadził taki test.
Być może źle wrzucił plik :> Możliwe, że tylko u mnie takie coś występuje, ale spokojnie.. jeżeli nie rozwiążemy tego w ten sposób to jutro mogę poświęcić czas na nagranie dwóch skanów, bez i po wrzuceniu pliku, który podesłałem, nagranie bez ucinania, niestety będzie dosyć długie, bo trzeba bodajże czekać 10 minut na wykonanie kolejnego skanowania. Ponownie wrzuciłem plik do swoich plików gry i jest to samo, więc są dwie opcje, które wymieniłem wyżej.

Edytowane przez logout
  • Lubię to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Warunki użytkowania i polityka prywatności